Afslanken met Yerba Mate

Afslanken met Yerba Mate

Yerba maté (Ilex paraguariensis) wordt ereid door de droge bladeren en twijgen in warm water te weken (de infusie wordt Mate genoemd ). Hoewel het iets minder krachtig is dan koffie, schijnt het zachter te zijn voor de maag. Yerba Mate heeft een sterke plantaardige, gekruide en grasachtige smaak die te vergelijken is met sommige ariëteiten van groene thee.

In de afgelopen paar jaar is Yerba Mate thee verschenen als een populaire, natuurlijk oplossing voor het verliezen van gewicht.

Hoe dat kan? Omdat het meer dan 250 natuurlijke stoffen bevat, zoals cafeïne, theofylline en theobromine. Deze stoffen stimuleren het centrale zenuwstelsel, en zijn diuretica, waardoor het lichaam vocht verliest. Cafeïne, theofylline en theobromine onderdrukken je eetlust en stimuleren je metabolisme.

Omdat Yerba Mate al deze ingrediënten bevat rijst de vraag op wat voor soort bijwerkingen zich mogelijkerwijs kunnen voordoen als ze vervolgens worden gecombineerd met andere variaties van stimulerende middelen, zoals diuretica, vet branders en goedheid weet wat nog meer.

Voorstanders van Yerba Mate houden vol dat dit een van die wonder kruiden is die je helpen om gewicht te verliezen en een slanker lichaam te krijgen zonder dat je veel lichaamsbeweging nodig hebt of je eet patroon dient te wijzigen.

Dat komt volgens hen omdat Yerba Mate de eetlust onderdrukt, de calorie verbranding bevorderd, en het verlies van vocht verhoogd, waardoor het totale lichaamsgewicht verminderd. Let op dat er hier gesproken wordt over de vermindering van het algemene lichaamsvocht. Omdat het logische gevolg daarvan betekend dat je gewicht afneemt, spreekt het niet het primaire probleem aan van overeten, niet eten goed of gebrek aan lichaamsbeweging. Daarom lijkt dit product eerder een snelle oplossing te zijn dan een duurzame verandering van je eetpatroon.

Overleg eventueel met je arts over hoeveel gewichtsverlies in jouw geval realistisch is en op welke manier je dat kan verwezenlijken. Als je van plan bent om gebruik te maken van een kruidenproduct zoals dit, zorg er dan voor dat je arts weet welke andere medicijnen die je al gebruikt. Het is beter om veilig zijn, en je huiswerk gedaan te hebben, dan impulsief maar gewoon een duik te nemen in iets waarvan je niet precies weet wat het effect kan zijn.

Bewaren

Reageren is niet mogelijk.