Kan gewichtsverlies je helpen je seksleven verbeteren?

Kan gewichtsverlies je helpen je seksleven verbeteren?

Ben jij een vrouw die zich niet gelukkig voelt met haar seksleven?

Als dat zo is kunnen er waarschijnlijk een aantal redenen zijn voor je ontevredenheid. Zou het ondanks alle andere mogelijkheden aan je gewicht te wijten kunnen zijn? Als je inderdaad overgewicht hebt of obesitas, zou dat het wel eens kunnen zijn.

Omdat je beseft dat je gewicht grote invloed heeft op je seksleven, ben je wellicht nieuwsgierig geworden wat gewichtsverlies voor jou kan betekenen. Is het echt mogelijk om je intimiteit te verbeteren door af te slanken? Helaas is er geen eenduidig antwoord op deze vraag omdat alle mensen verschillend zijn en andere voorkeuren hebben. Gewichtsverlies en de invloed ervan op je seksleven zal eerlijk gezegd helemaal afhankelijk zijn van jou visie en je eigen persoonlijke situatie.

Je seksleven verbeteren

Om te beginnen maken veel vrouwen de fout om te geloven dat hun gewichtsverlies in betere seks resulteert. Dat zou best waar kunnen zijn, maar wist je dat veel vrouwen zichzelf daarin gewoon bedriegen? Seks met je partner kan beter aanvoelen en tot meer bevrediging leiden doordat je bent afgevallen, maar het kan ook worden veroorzaakt door een grotere mate van zelfvertrouwen nadat je bent afgeslankt. Vrouwen die slanker zijn geworden ervaren over het algemeen een toename van zelfvertrouwen. Door dit toegenomen zelfvertrouwen kunnen vrouwen vaak meer genieten van seks. Wat betekent dit nou concreet? Het betekent dat de seks nog steeds dezelfde seks is als die welke je al jarenlang hebt gekregen, maar het voelt nu gewoon beter aan.

Een ander effect dat gewichtsverlies op je seksleven kan hebben is je vermogen om te experimenteren in de slaapkamer. Afwisseling is de sleutel om je relatie “hot” te houden. Eén type van experimenten die je zou kunnen proberen zijn nieuwe standjes. Heeft je omvang je er eerder van weerhouden om creatief te zijn, dan is nu je tijd aangebroken om te gaan stralen. Toon je partner dat je nu je lichaam kunt gebruiken op een manier die je voordien nooit voor mogelijk had gehouden.

Experimenteren in de slaapkamer kan veel plezier opleveren en er bestaan veel verschillende vormen van. Een vorm is die van het spelen van een rollenspel. Zoals eerder gezegd kan gewichtsverlies vrouwen meer zelfvertrouwen geven. Nu heb je wellicht het vertrouwen gevonden om te seksen met de lichten aan of om sexy lingerie te dragen. Leef je uit, want deze vernieuwingen kunnen wonders doen voor je relatie, zowel voor je seksleven als in andere dingen.

Het is mede belangrijk om rekening te houden met je partner. Dit is iets dat sommige vrouwen helemaal vergeten. Mocht je gewicht verliezen dan is er een goede kans dat je partner blij zal zijn met de verbetering. Waarschijnlijk heeft je man je nu ook lief en aanbidt hij jou, maar een vrouw kan zich nog aantrekkelijker maken door aandacht te besteden aan haar uiterlijk. Als je besluit om af te slanken is het een goed idee om je man te laten weten dat je het voor hem en jullie seksleven hebt gedaan. Hij zal niet alleen trots op je zijn maar ook meer belangstelling tonen.

Aangezien er een goede kans is dat je seksleven door gewichtsverlies zal verbeteren ben je nu wellicht geïnteresseerd geraakt om vandaag nog te beginnen met een plan om gewicht te verliezen. Ga je gang en doe het! Gebruik je behoefte aan verbeterde intimiteit als een bron van motivatie. Wanneer je een voorstelling kan maken van jezelf als een slankere vrouw die in de slaapkamer met haar man een geweldige tijd heeft, wordt het veel gemakkelijker en spannend om gewicht te verliezen. Vergeet niet dat een gezond eetpatroon en lichaamsbeweging van essentieel belang zijn om je doel te kunnen bereiken.

Hoe meer kilo’s je verliest, hoe beter je seksleven zal zijn, maar het is ook belangrijk om je gezonde verstand te blijven gebruiken. Bent je al slank of zelfs te mager dan is er natuurlijk geen noodzaak om nog verder af te slanken en kan het zelfs gevaarlijk zijn. Als je een ernstige mate van overgewicht hebt, overweeg dan om eerst te overleggen met je huisarts voordat je begint aan een nieuwe dieet of fitness programma. Je seksleven verbeteren d.m.v. gewichtsverlies is heel belangrijk, maar die extra bevrediging is niet belangrijk genoeg om je gezondheid voor op het spel te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *