I

I

Bewust zijn van hoe je moet bewegen en hoeveel energie je verbruikt is erg belangrijk bij het afvallen. Je lichaam verbruikt energie die je nodig hebt voor de stofwisseling. Bij het dagelijks bewegen verbruik je energie, dus hoe meer je gaat bewegen hoe meer energie je verbruikt. Verbruik je meer energie dan je opneemt ben je aan het afvallen.

Informatie over afvallen en hardlopen

Hardlopen de ideale manier om vet te verbranden! Voor afvallen is erg belangrijk om aan hardlopen te gaan doen, omdat hardlopen een aërobe inspanning is om vet te verbranden. Dat komt omdat je bij hardlopen zuurstof nodig hebt voor de verbranding van energie. De energie die je lichaam verbrandt is lichaamsvet en om lichaamsvet te verbranden is zuurstof nodig. Duurtraining wordt ook wel cardiotraining genoemd en er wordt dan op hartslag getraind. Als je traint op een hoge hartslag ben je conditietraining aan het doen. Train je op een wat lagere hartslag, zodat je de activiteit wat langer vol kan houden train je voor gewichtsverlies en vetverbranding. Duurtrainingt stimuleert de stofwisseling en zorgt dus voor een hogere calorie en energie verbruik.

Als je wilt afvallen moet je ongeveer 30 tot 45 minuten aan hardlopen doen. Wil je op gewicht blijven is 20 tot 30 minuten hardlopen al voldoende. Als je wilt afvallen moet je minimaal 3 keer per week hardlopen gaan doen, maar hoe meer je aan hardlopen doet hoe beter het is en hoe meer je gaat afvallen. Als je op gewicht wilt blijven is 2 keer duurtraining per week voldoende

Informatie over wandelen en afvallen

Wist u dat als je nu 10 kilometer gaat hardlopen of 10 kilometer gaat wandelen er geen verschil zit in de energie verbruik. Je verbrandt met beide vormen van bewegen evenveel energie. Alleen met 10 kilometer hardlopen ben je sneller mee klaar als met 10 kilometer wandelen. Dus als je wilt afvallen is wandelen een perfecte manier.

Tijdens het wandelen kun je van de natuur en cultuur in de omgeving genieten of een goed gesprek houden. Wandelen kun je bijna over al doen bijvoorbeeld in de bergen, in het bos, op en door de wadden, op het strand, op het platteland noem maar op. Tijdens het wandelen zul je veel dingen waarnemen die je anders niet zou waarnemen.Kortom wandelen is een leuke ontspannende manier van afvallen.

Een leuk en sportief alternatief voor wandelen is nordic-walking. Nordicwalking is ontstaan in Scandinavië in wordt veel gedaan in de bergen, maar ook de op lagere gelegen vlaktes en landen is de ze sportieve manier van wandelen in op komst. Het is wandelen met wandel stokken. Er ontstaan steeds meer nordic walking verenigingen in Nederland en het is een heuse rage geworden. Het verschil van nordic walking in vergelijking met gewoon wandelen is dat je de armen actiever gebruikt. Deze manier van wandelen kost meer energie waardoor de verbranding hoger ligt dan bij gewoon wandelen en een hogere verbranding is ideaal als je wilt afvallen.

Informatie over fitness en training

Fitness training of krachttraining is erg belangrijk als je wilt afvallen of als je op gewicht wilt blijven. Door middel van fitness en training zal je spiermassa toe nemen en geef je je stofwisseling een flinke “boost”. Je zult dus door fitness en training iets zwaarder worden, want spieren wegen meer als vet. Maar het grote voordeel van een toename van je spiermassa door fitness en training is dat je stofwisseling omhoog gaat en dat zelfs als je in “rust” bent. Door fitness training en sporten ga je jezelf ook fitter en energieker voelen. Het bewust bewegen in combinatie met gezond en bewust eten zorgt ervoor dat je een gezonde lifestyle ontwikkelt. Dit is erg belangrijk bij het gewicht verliezen of op gewicht blijven.

Spieren verbruiken energie, doordat je aan fitness doet zal je spiermassa toenemen en hoe meer spiermassa je hebt hoe meer energie je verbruikt. Zelfs als je op de bank zit tv te kijken zul je omdat je meer spiermassa hebt meer energie gaan verbruiken en dus afvallen mits je natuurlijk ook minder energie opneemt. Je zult door fitness training minder snel in gewicht afvallen, maar door de fitness training zul je vet om gaan zetten in spieren. Je verliest dus vet en je gaat er gespierder uit zien. Klink niet zo gek toch? En het is niet zo dat als je krachttraining of fitness training gaat doen, je er breed of als een bodybuilder uit gaat zien.

Vergeet bij de fitness training vooral niet de training voor de benen, want je beenspieren zijn de grootste spiergroepen in je lichaam. Die verbruiken dus veel energie en dat is dus interessant voor het afvallen. Kortom fitness traininig en afvallen gaan erg goed samen!