Wat is de Kettlebell Training eigenlijk?

Wat is de Kettlebell Training eigenlijk?

Welkom.

Leuk dat je op deze pagina van de Kettlebell Workouts bent beland.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je de Kettlebells het beste kunt gebruiken om het maximale resultaat te behalen, ongeacht of je nu een beginnende of doorgewinterde beoefenaar bent.

Deze site is gewijd aan het afslanken door een gezonde levensstijl en de informatie over de Kettlebell Workouts is dan ook zeker een onderdeel daarvan.

Voordat je overgaat om je in te schrijven voor een cursus, of zelfs de Kettlebells direct aan te schaffen, is het raadzaam om wat meer te weten te komen over wat de Kettlebell Training eigenlijk is.

Hoe vaak moet je de Kettlebell Workouts uitvoeren?

Het maakt een groot verschil voor de resultaten die je wilt bereiken om weten wanneer je de kettlebell training moet doen en wanneer je moet rusten. Dit ook om het gevaar op blessures te minimaliseren.

We bereiken pas resultaten wanneer we onszelf ertoe kunnen dwingen om ons ongelooflijk adaptieve lichaam bewegingen te laten uitvoeren die buiten onze comfortzone liggen. Als we ons fysiek zeer intensief inspannen beseft ons lichaam dat wij iets eisen dat het op dat moment niet in huis heeft. We gebruiken meer energie dan gewoonlijk, strekken onze lichaamsdelen meer dan normaal en gebruiken meer motorische neuronen dan doorsnee.

Net zoals met elke activiteit in het leven doen we liever leuke dingen dan op zoek gaan naar ongemak. Zodra het lichaam door deze oefeningen ongemak begint te ervaren start het vervolgens het proces van aanpassing om zich voor te bereiden op toekomstige soortgelijke prikkels. Met andere woorden, het denkt: “Wauw, die training was moeilijk, ik zal sommige wijzigingen aan moeten brengen om het de volgende keer gemakkelijker te maken”.

Het is tijdens deze aanpassingsfase dat alle goede dingen gebeuren. Je krijgt meer spiervezels, het energiesysteem verbetert en je lichaam worden soepeler.

Zodra je dus de aanpassings fase of de “Super Compensatie” fase begrijpt, zul je je tevens realiseren dat rust tussen de sessies in van vitaal belang is. Zonder rust kan ons lichaam zich moeilijker aanpassen en daarom zullen we ons langzamer ontwikkelen.

Verder lezen: “Oefenschema’s van de Kettlebell Training”