Afslanken door mentale kracht

Afslanken door mentale kracht

Dit lijkt misschien een ongebruikelijk idee, het verliezen van gewicht met behulp van je mentale kracht, maar als je even stopt om er over na te denken, is het volkomen logisch. Waar komen al je gedachten vandaan? Je besluitvaardigheid? Je angst, vreugde, enz.? Van de hersenen en de geest. Je brein is veel krachtiger dan velen denken, maar mentale kracht wordt op dit gebied helaas nog steeds zwaar onderschat.

Laten we dit idee eens een beetje meer uitwerken – de hersenen als een natuurlijke remedie voor het verliezen van gewicht. Niet alleen is het onmiddellijk tot je beschikking, het is bovendien gratis. Het is altijd beschikbaar en je kunt er geweldige prestaties mee leveren. Je hebt ongetwijfeld ooit iets gehoord of gelezen over de kracht van positief denken, over affirmaties en meditatie. Ze werken, dus waarom zou je dit vermogen niet aanwenden voor de vervulling van je wens om gewicht te verliezen?

Hoe moeilijk kan het zijn om anders te gaan denken over voedsel, diëten, veranderingen in levensstijl en meer training? Het duurt misschien langer, maar als de motivatie er is, de wil en het verlangen om te slagen, dan kan het een winnende combinatie zijn. Toegegeven, er zijn uitzonderingen op elke regel en er zijn ongetwijfeld mensen die genetisch bepaald zijn en in gewicht toenemen, degenen die een medische reden hebben waardoor ze niet kunnen afvallen en weer anderen die hun eigen redenen hebben om niet te willen afvallen.

Uiteindelijke is er niets wat je kan weerhouden om je mentale kracht te gebruiken om af te slanken, in combinatie met een verandering in eetgewoonten, verhoogde lichamelijke oefeningen, kleinere porties en met behulp van een steungroep. In feite kan het je doen beseffen hoe krachtig je geest/hersenen echt kunnen zijn. Het heeft bovendien geen vervelende bijwerkingen.

De sleutel van de commerciële gewichtsverlies industrie is dat het inwerkt op onze geest en onze angst voor overgewicht. Het verstuurt subtiele negatieve berichten die je vertellen dat je moet vertrouwen op hun wonderpillen of snelle oplossingen voor een probleem waarover jij zelf in werkelijkheid de controle hebt. De honderden afslankmiddelen suggereren dat je geen gewicht kan verliezen zonder dit kruid of die vetverbrander. Weinigen zullen in de kleine lettertjes vermelden dat je naast het gebruik van hun producten ook je denkwijze en levensstijl moet veranderen.

Maar aan de andere kant, laten we eerlijk zijn, hoeveel mensen nemen eigenlijk de tijd om de kleine lettertjes te lezen?

Met een beetje planning, een sterke drang om af te slanken, een positieve mentale aanpak om de veranderingen die nodig zijn te ondersteunen en hard werk zul je slagen, daarover bestaat geen twijfel.

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *