Voorkom stress door gezond eten

Voorkom stress door gezond eten

Gezonde voedingWanneer we te druk bezig zijn of gestrest, dan is het verleidelijk om maar even een vette hap te halen. Maar die zullen eerder de stress verhogen dan verlagen en bovendien op de langere termijn andere problemen veroorzaken. Volg deze eenvoudige tips om het meeste uit je gezond eten plan te halen en stress te vermijden.

Begin de dag altijd met een ontbijt

Hoewel je misschien denkt dat je geen honger hebt, is het niettemin nodig om ‘s morgens iets te eten. Door je ontbijt over te slaan wordt het gedurende de dag moeilijker om de juiste bloed en suiker niveau’s te behouden, zodat je voortdurend het gevoel hebt dat je iets moet eten.

Zorg voor een (gezond) tussendoortje

Zorg er voor dat je altijd wat eiwit rijke tussendoortjes in je auto, op kantoor of in je zak hebt. Zo voorkom je een bloed suiker dip met het daarbij behorende gevoel van moeheid en de begeleidende stemmingswisselingen. De traditionele studentenhaver, muesli- en energie repen bevatten allemaal de voedingsstoffen die je nodig hebt.

Gezonde knabbeltjes

Als je er behoefte aan hebt om iets te knabbelen wanneer je gestrest bent dan kun je de krakende chips en crisps of ander niet gezond voedsel eenvoudigweg vervangen met worteltjes, selderij stokken of zelfs zonnebloempitten.

Breng je eigen lunch mee

Hoewel veel mensen er de voorkeur aan geven om een snelle hap te eten als lunch, kunt je een heleboel geld besparen en feitelijk ook gezonder eten als je even de tijd neemt om thuis je eigen lunchpakketje klaar te maken. Zelfs als je dit slechts een paar keer per week doet zul je al een verbetering zien van je eetpatroon.

Zorg voor een voorraad gezond eten thuis

Hoewel het belangrijk is om de verleiding van ongezonde levensmiddelen uit je huis te verbannen, is het nog belangrijker om gezond eten op voorraad te hebben! De beste manier om dit te doen is door aan het begin van de week een menu te plannen van gezonde maaltijden en hapjes, een lijst te maken van de ingrediënten die je nodig hebt en die aan te schaffen. Op deze manier weet je wat je wilt wanneer je het nodig hebt en hoef je je niet druk te maken over wat je eet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *