Moksi alesi, hier vind je platte buikrecepten!

Moksi alesi, hier vind je platte buikrecepten!

Moksi alesiMoksi alesi

Je kunt met Surinaamse gerechten erg creatief zijn. In vroegere (slaven) tijden was dit een populair gerecht, hoofdzakelijk bestaande uit restjes, zoals vlees, kip en groenten. Het past uitstekend in een dieet om een platte buik te krijgen.

Er bestaat eigenlijk geen vast recept voor moksi alesi. Je kunt zelf bepalen wat er in gaat, zolang het eindresultaat maar deze belangrijkste basis ingrediënten bevat: gedroogde bonen, kokosmelk en tomaat.

Dit is een basis recept voor 4 porties:

Benodigdheden 250 gr gedroogde black eye bonen (gedroogde kapucijner, gele of groene erwten kan ook) 250 gr gerookte kip in blokjes: halve gerookte vis in blokjes: halve blikje tomatenpuree, halve blik tomatenblokjes: halve gesneden ui: half teentje geperste knoflook: 250 gr zilvervliesrijst: half blik kokosmelk: zout: eventueel wat gemalen pimentkorrel voor extra smaak: half niet gesneden pepertje: een aantal takjes gesneden selderij

Bereidingswijze.

Was de benodigde rijst en zet het even weg. Week dan de bonen een 1/2 uur en kook ze net beetgaar in een beetje water met een snufje zout. Neem een grote pan en fruit daarin het vlees, de vis, tomatenblokjes, tomatenpuree, knoflook en ui in wat olie. Voeg dan de rijst toe. Doe de kokosmelk erbij en breng op smaak met zout en eventueel een beetje piment. Voeg de bonen en het onversneden pepertje erbij. Voeg op het laatst de selderij toe. De maaltijd is klaar zodra de rijst gekookt is. Vergeet niet het pepertje uit het gerecht te halen alvorens je het serveert; deze heeft voldoende smaak afgegeven bij het koken.

Tips voor het serveren.

Moksi Alesie is ook erg smakelijk met bakbanaan. Snij de banaan in grove stukken met schil en kook gaar met een beetje zout.

Voor nog meer hulp, ideeën en tips kijk even op deze site: “Het Mentale dieet Plan”.  Daar vind je ook meer ideeën voor 202 Heerlijke Recepten Voor Een Platte Buik!

 

 

Bewaren

Reageren is niet mogelijk.