Afslanken met Ayurveda

Afslanken met Ayurveda

Afvallen met AyurvedaOvergewicht of zelfs morbide obesitas lijkt wereldwijd een gemeenschappelijk probleem te zijn. Ayurveda, misschien meer een methodologie als iets anders, wordt beschouwd als een goede natuurlijke manier om gewicht te verliezen. Het verdeelt het menselijk lichaam in twee categorieën – het zeer dunne en het zeer dikke. Dikke lichamen worstelen met meer ziekten, zoals hoge bloeddruk, diabetes, artritis en galblaas problemen.

Filosofie achter Ayurveda

De voornaamste filosofie achter Ayurveda is de overtuiging dat overgewicht voornamelijk te wijten is aan overeten, onregelmatige eetgewoonten en onevenwichtige maaltijden. Om gewichtsverlies te bereiken wordt doorsnee voedsel voorgeschreven en als een natuurlijke dieet – een dieet die je gemakkelijk thuis kan volgen. Houdt er wel rekening mee dat zelfs deze aanpak, zonder regelmaat en vastberadenheid, geen resultaat voortbrengt.

Groenten en fruit

Ayurveda bevordert het gebruik van meer fruit en groene groenten, het vermijden van teveel zout, vetrijke zuivelproducten, vlees en niet-vegetarisch voedsel. Verder wordt het gebruik van droge gember, kaneel en zwarte peper (vet verbranders) aanbevolen. Probeer rijst en aardappelen te vermijden en gebruik bij voorkeur granen op tarwe basis.

Het gebruik van bitter melon wordt aanbevolen, evenals honing om vet afzettingen tegen te gaan (10 gram dagelijks in warm water met 1 theelepel citroensap). Probeer eens te vasten met een limoen/honing dieet om je energieniveau vast te houden, bijvoorbeeld door met regelmatige tussenpozen een halve limoen met 1 theelepel verse honing in lauw water te drinken.

Kool wordt aanbevolen voor de remming van de omzetting van suiker en andere koolhydraten in vet. Eet zowel rauw of gekookt voedsel, en maak je porties kleiner.

Aanbevolen supplementen

Supplementen die aanbevolen worden zijn Ezi Slim, Medohar Vidangadi Lauh, Punarnavadi Guggul en Neemguard. Neemguard (Neem, Giloy en Triphala) wordt beschouwd als een veilig middel voor het verhogen van je stofwisseling. Dit dient dan ook om je gewicht te verminderen. Het Indiase kruid guggulu (een gom hars verkregen uit de plant van Balsamo-dendron mukul) is het veel gebruikte middel voor de behandeling van obesitas.

Veel van deze kruiden worden gebruikt in andere landen, en hoewel ze zeker effectief zijn, kun je op een gegeven moment gaan twijfelen aan hun werking als je niet zeker weet wat ze zijn en wat ze doen. Hoewel de Ayurveda supplementen natuurlijke kruiden zijn, is het aan te raden om te onderzoeken wat precies hun werking is alvorens te beginnen aan een dergelijk gewichtsverlies programma.

Bewaren

Reageren is niet mogelijk.