Wat lichaamsbeweging kan doen voor een gezond gewicht

Wat lichaamsbeweging kan doen voor een gezond gewicht

Als je gewicht wilt verliezen dan is dagelijkse lichaamsbeweging de perfecte keuze om snel en effectief om calorieën te verbruiken. Je kunt minder gaan eten maar meestal gaat het dan niet snel genoeg. Met lichaamsbeweging kun je het afvallen versnellen. Veel personen zien iedere vorm van lichaamsbeweging als iets wat niet leuk is om te doen. Dat hoeft niet zo te zijn. Iedereen die gewend is om een sport te doen vind het leuk. Alleen het begin is moeilijk omdat je er niet aan gewend bent maar als je het wat vaker en langer doet wordt het snel beter en leuker. Als je gewicht wilt verliezen dan kan lichaamsbeweging het verschil maken tussen succes en teleurstelling. Om succes te hebben met afvallen hoeft het geen extreem intensieve sport te zijn. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met fietsen en dat voor enkele keren per week. Begin met één of twee keer per week en breidt het vervolgens uit als je gewend raakt aan de beweging.

 

Welke oefeningen doen?

Als je gewicht wilt verliezen dan is uiteraard iedere vorm van beweging goed. Als je niet weet wat je moet doen dan kan het moeilijk zijn om een keuze te maken. Probeer een oefening te vinden die je leuk vindt om te doen. De tijd gaat meestal erg snel voorbij als je er plezier in hebt. Als je aan het afvallen bent dan kan het plezier je de extra boost geven die je nodig hebt om het vol te houden . Een oefening die je leuk vindt om te doen zie je dan niet als een verplichting. Met de oefening kun je calorieën verbranden maar als het leuk is dan heb je niet eens door dat je daar mee bezig bent. Kies daarom een oefening die je leuk vindt om te doen. Op deze manier kun je veel calorieën verbranden met iets dat je leuk vind om te doen. Beter en makkelijker kan afvallen niet zijn. Als je iets doet dat je leuk vind is het makkelijker vol te houden en meestal heb je niet eens door hoelang je al bezig bent. Op deze manier blijf je ook meer gemotiveerd.

 

Doe je oefeningen op vaste tijden

Maak een planning van de tijd wanneer je de oefeningen uitvoert. Als je het in je agenda zet dan kun je er tijd voor vrijmaken en weet je zeker dat het gebeurt. Het is ook mogelijk om de oefeningen iedere dag op dezelfde tijd te doen. Dit kan bijvoorbeeld direct nadat je wakker bent geworden. Oefeningen op een nuchtere maag werken goed als je wilt afvallen. Als je toch iets naar binnen moet krijgen voor je in staat bent om te sporten dan kun je een wheyshake nemen. Je voorkomt hiermee dat je teveel koolhydraten eet maar ondertussen kun je wel snel en makkelijk eiwitten tot je nemen waardoor je maag even gevuld is.

Cardio op een nuchtere maag

Wanneer kun je het beste bewegen om calorieën te verbranden? Het beste moment om een cardio oefening te doen is als je net wakker bent geworden en nog voor het ontbijt. Op dit moment heeft het lichaam nog geen eten gehad en gaat het sneller over tot het verbranden van de lichaamsvetten. Het is niet voor iedereen weggelegd omdat het nog zo vroeg is maar het is één van de beste manieren om vet te verbranden. Veel personen hebben direct honger na het ontwaken waardoor het moeilijk kan zijn om ermee te beginnen. In het begin komt het geregeld voor dat je veel honger krijgt tijdens de cardio oefening of mogelijk zelfs duizelig wordt. Als je eraan gewend raakt dan worden deze bijwerkingen minder en heb je ook meer energie als je gaat sporten op een nuchtere maag.

Reageren is niet mogelijk.