Waarom Weight Watchers wint van Atkins

Waarom Weight Watchers wint van Atkins

Als diëten een wedstrijd zouden houden, welk dieet zou dan winnen? Die vraag is interessant, want het lijkt soms wel of afvallen een wedstrijdje is. Zo helpen lang niet allee diëten je even goed om gewicht te verliezen. Het ene dieet is nu eenmaal een stuk effectiever – en vaak ook doortastender – dan het andere dieet.

Twee diëten die enorm veel bekendheid genieten zijn het koolhydraatarme dieet van Atkins en het puntendieet van Weight Watchers. Een puntendieet vergelijken met een koolhydraatarm dieet, moet je dat doen?

Ja, dat moet je doen. Want waarom werkt een dieet als Weight Watchers zo goed, terwijl een dieet als Atkins lang niet altijd tot resultaten leidt? Het antwoord op die prangende vraag hopen we je te geven in dit artikel.

 

Wat is Weight Watchers?

Weight Watchers is een zogenaamd puntendieet. Met andere woorden: een dieet dat punten toekent aan voeding en je op die manier een x aantal punten per dag laat eten. Doel is dat je gewicht verliest. Een voordeel is dat je ook nog vette en ongezonde snacks mag eten (vaak lekker mag eten, dus), zolang je de punten maar telt. En deze producten tellen zwaarder, dus je mag er veel minder van.

Weight Watchers is opgericht in de VS en kent wereldwijd miljoenen volgers. Het programma is al een halve eeuw oud en wordt door professionals bijgehouden en op niveau gehouden. Afvallen met Weight Watchers wordt door velen gezien als een prettige en verantwoorde manier van afvallen.

Weight Watchers versus Atkins dieet

 

Wat is het Atkins dieet?

Het Atkins dieet is een koolhdyraatarm dieet, waarbij je producten kunt kopen die koolhydraatarm zijn. Daardoor val je af. De theorie is dat koolhydraten dikmakers van de bovenste plank zijn en je dus af kan vallen door hierin te minderen.

De repen van Atkins zijn te koop in de supermarkt en bij de drogisterij.

Je kan met allerlei schema’s en de producten van Atkins proberen af te vallen. Je eet dan uitsluitend producten die Atkins proof zijn. Het dieet werd bedacht door de arts Atkins uit Amerika. Wereldwijd wordt ook dit dieet door velen gebruikt.

 

Welk dieet wint de strijd?

De voordelen en nadelen tegen elkaar afwegen levert de duidelijke winnaar Weight Watchers op. Waarom? Omdat het Atkins dieet je stuurt om bepaalde producten te eten. Stop je daarmee? Dan val je snel terug in je oude patroon. Daar komt bij dat er een grote commerciële gedachte achter Atkins zit (net als bij Weight Watchers), alleen valt deze wel erg op. Uitsluitend deze producten kunnen kopen wordt erg duur op de tijd.

Weight Watchers zorgt ervoor dat je zelf meer controle krijgt over je gewicht. Het stelt je in staat punten te tellen en deze manier van werken kan nog lang doorgaan, ook als je je streefgewicht al bereikt hebt. Daardoor wordt Weight Watchers vriendelijker gezien en kan je er veel meer voordeel uithalen.

Wij adviseren je dan ook om over te stappen op het dieet van Weight Watchers en zelf te ervaren welke voordelen dit dieet voor jou heeft.

Bewaren

Reageren is niet mogelijk.