Vet verbranden met spieren

Vet verbranden met spieren

De meest krachtige manier van vet verbranden is door middel van het aanmaken van spiermassa. In vergelijking wegen spieren zwaarder (en zal je dus niet het gevoel hebben dat je afvalt als je gericht spiermassa ontwikkeld), maar ze helpen je wel om binnenkomende energie (lees: vet) om te zetten in spiermassa als ze niet verbrand worden voor energie.

Hoe dat precies werkt lees je in dit artikel.

 

Vet is opgeslagen energie

In principe kun je zeggen dat vet niet eens zo ongezond is. Je hebt allemaal vet nodig om je organen te beschermen tegen stoten en vallen. Maar er zijn genoeg mensen die teveel vet hebben. Dat komt omdat energie niet gebruikt wordt. Krijg je meer energie binnen door je voeding dan je op een dag nodig hebt om te kunnen werken, leven, lopen en praten? Dan zal overtollige energie bewaard worden. Die bewaarplaats zijn in de eerste plaats buik, billen en heupen. Geen geliefde plaats, doorgaans.

Deze opgeslagen energie is zichtbaar als vet. Een grote stoorzender onder zowel mannen als vrouwen. Zo gemakkelijk als het lichaam vet opslaat, zo moeilijk is het om er weer van af te komen. Spieren kunnen daar wel een heel belangrijke rol bij spelen.

 

De kracht van spieren

Spierkracht is sterk. Het vraagt dan ook veel energie als je veel spieren hebt. Dat is erg positief, want het betekent net zoveel als dat mensen met veel spieren veel meer energie verbranden (zonder daar extra voor te werken) dan mensen met weinig spieren. Dus die spierbundels die jij in de sportschool of in de zomer op het strand voorbij ziet komen, zijn lopende vet verbranders. Als zij teveel eten verbranden ze het net zo goed, terwijl jij – met minder spieren – de gevolgen zal ondervinden als opgeslagen vet.

Wil je nog meer effect hebben van je spieren? Gebruik dan vochtafdrijvers tijdens het trainen. Op die manier wordt overbodig vocht uit je lichaam onttrokken en val je nog sneller af.

Spiermassa verbrandt dus vet. In de sportschool is dat te zien aan mensen die droogtrainen. Dat betekent dat zij geen vet meer op hun buik, benen, billen en heupen hebben, omdat er zoveel spiermassa is dat vet geen kans krijgt.

Zover hoef je het natuurlijk niet te laten komen als je doel puur is om af te vallen. Maar de theorie werkt ook voor jou.

 

Maak spiermassa aan en verbrand automatisch vet

Ben jij dus te zwaar en wil je daar iets aan doen? Dan is de belangrijkste tip die we je kunnen geven om spiermassa aan te maken. Al is het maar een klein beetje. Spiermassa kan voor jou een wezenlijk verschil maken. Hoe maak je nu snel spiermassa aan? Doe het bij voorkeur op verschillende plekken op je lichaam. Train je armspieren en je borst met opdrukoefeningen en train je buik met sit-ups. Tussentijds kan het helpen om je benen te trainen, want daar kun je veel spieren kweken. Wanneer je dit heel effectief en onder controle van een expert wil doen, raden we je aan om een sportschool op te zoeken. Daar kunnen ze je precies vertellen wat je wel en niet moet doen om optimaal vet te verbranden door spieren te kweken.

 

Hardlopen en spiermassa

Is er een samenhang tussen spiermassa en hardlopen? Daarover zijn de meningen verdeeld. We kunnen wel het volgende stellen:

  • Hardlopen draagt bij aan stevigere beenspieren, waardoor ook daardoor energie verbrand zal worden;
  • Met hardlopen verbrand je minder vet dan met intensieve krachttraining;
  • Hardlopen is wél een manier waarmee je kunt afvallen;
  • Met hardlopen bouw je wel veel conditie op, waardoor je nog zwaarder zou kunnen gaan trainen.

We willen wel benadrukken dat hardlopen een volledig andere tak van sport is. Omdat je bij hardlopen je benen en knieën enorm belast, kun je snel blessures krijgen. Het is dus zaak om je hier goed en grondig om voor te bereiden.

Als je serieus wil gaan hardlopen en efficiënt wil trainen kan het een goed idee zij een hardloophorloge aan te schaffen. Op sporthorlogecenter.nl vind je een eenvoudige keuzehulp om een goed sporthorloge te kiezen. Door goed naar je hartslag te kijken kun je je trainingsschema’s baseren op je hartslagzones. Dit helpt je een betere hardloper te worden.

Reageren is niet mogelijk.