Goede afslanktips

Goede afslanktips

afslanktips

 Tip 1

gezonde voedingMaak een eetplanning voor de komende week. Winkel slechts éénmaal per week en zorg voor voldoende gevarieerde maaltijden. Hierdoor zal je minder snel naar iets hunkeren en om af te sluiten: één keer per week iets ongezonds eten, maakt de planning compleet waardoor jaloezie nooit kan ontstaan wanneer je iemand iets ongezonds ziet eten. Denk er aan dat iets ongezonds eten , in kleinere hoeveelheden gebeurt, want anders slaan ze zich op in je lichaam!

Tip 2

water

Oké, slaap is belangrijk! maar stel je moet (of wil) naar een feestje. Ga gerust! drink wel in de plaats van alcohol, water! En wees geen muurbloempje! DANS! afslanken verzekerd! (je denkt nu misschien , dan zie ik er morgens superslecht uit.. dan gebruik je toch gewoon wat make up, zoals alle andere feestgangers ook doen.

Tip 3

beloning

Koop een geweldig mooi of leuk kledingstuk wat je helemaal té gek vindt. Koop het echter 1 maatje kleiner dan je op het moment van de aankoop hebt. Je wilt natuurlijk zorgen dat je nieuw en toekomstig lievelingskledingstuk binnen een paar weken super lekker zit en perfect past! Je hebt een doel voor jezelf gesteld wat je vast en zeker motiveert om af te vallen. Als je dan je doel bereikt hebt, heb je meteen een superleuk kado voor jezelf zonder nog naar de winkel te gaan!

Tip 4

lijn

Vertel zoveel mogelijk mensen dat u aan de lijn bent.(eet gezond,sport veel en zorg dat je niet snoept) en vraag hen u te helpen door u niet in de verleiding te brengen om toch te snoepen. Bijvoorbeeld door bij een verjaardag, in plaats van taart, toastjes en chips dingen zoals komkommer, Japanse zoutjes e.d. te serveren.

Tip 5

ankerpuntje

Maak een ankerpuntje bij jezelf. Dat werkt als volgt: als ik met mijn wijsvinger over mijn duimnagel wrijf, denk ik de woorden \’slank, schoon en sexy\’. Natuurlijk kan je de woorden kiezen die je wilt, die bij jou het gevoel van motivatie naar boven brengen. Maar iedere keer als me een gevoel van lekkere trek bekruipt, of mijn oog valt op dat zakje borrelnootjes in de kast, doe ik dit even en is het makkelijker om ze te negeren. Wilskracht alleen is niet genoeg, ook erkenning voor het feit dat je nou eenmaal af en toe verlangt!

Tip 6

zuiverende thee

Neem als je honger heb een zuiverende thee brandnetel of rooibos en lekker warm. In een thermofles altijd handig en overal mee naar toe te nemen. Tijdens of tegen einde werktijd heb je ook altijd moeite om niet te snoepen, Neem dan een kop warme thee en een lekkere appel en je honger verdwijnt. Succes weet zeker dat dit helpt en je gaat je snel beter voelen en laat veel slechte dingen staan.

Tip 7

Vraag niet na 1 week aan je vrienden of je er al magerder uit ziet, want na 1 week is dat zogoed als onmogelijk, doe het in stappen gelijdelijk aan. Als je een negatief antwoord krijgt, kan het je demotiveren en denk je dat afslanken dat het voor niets is, en dat is helemaal niet waar, je moet gewoon afwachten, het resultaat komt heus wel als je de tips volgt.

Tip 8

WEEKSCHEMA

Schrijf per dag op wat je gegeten hebt! Hierbij hoeven niet de calorieen getelt te worden, want je weet zelf ook wel wat je moet laten om af te vallen. Als op je lijstje bijvoorbeeld een koekje staat, die je bij de koffie hebt genomen, ga er dan voor om de volgende dag die niet meer te nemen! Zo wordt je niet helemaal gek van al het getel, maar weet je toch wat je in een week gegeten hebt, en weet je dus ook als je een goede week hebt gehad. Want als je een kort lijstje hebt, waar alleen de nodige dingen op staan zoals je ontbijt, lunch en diner, en je stuks fruit, dan ben je al snel trots op jezelf!

Tip 9

Wanneer je ‘s morgens start aan je ontbijt kun je beter langzaam eten en heel weining dat de aanwezige honger verdwenen is. Twee uur later zal je waarschijnlijk weer een hongerig gevoel hebben, dit gevoel kun je verhinderen door te drinken. Drink vooral water en af en toe een slokje van een cola light (maar zeker niet teveel). Deze methode zorgt ervoor dat je zeker energie genoeg hebt voor de middag. Wanneer je aan je middag maal wil beginnen zal je waarschijnlijk heel veel honger hebben. Ook hiervoor geldt de regel dat je maar juist genoeg eet voor de honger stil te houden. Wanneer het honger gevoel terug naar boven komt doe je het zelfde als de ochtend methode tot aan het avond eten. ook hier is het belangerijk dat je maar juist dat eet totdat je honger over is wat zo’n 1/4 tot 1/2 van een volledige normale maaltijd is. En na 20.00 stop je volledig met eten. Hierna is het definitief gedaan! Blijf wakker tot 22u en doe dan aanstalte tot het slapengaan dit max. laten uitlopen tot 23.00. \’s morgens je laten wekken om 7u en pas om 7.30u uit je bed komen en dan het hele verhaal herhalen. Deze methode doet een beetje pijn maar ik garandeer je dat wanneer je dit toepast dat de eerste kilo’s (bij effectief overgewicht) er zeker zullen afgaan. Doe dit liefst niet alleen maar minimaal met ze tweeen dat bevordert het doorzettingsvermogen. En onthou dat je juist dat eet wat je nodig hebt en niet meer!

Tip 10

koffie

Neem bij de koffie meestal een boterham of een stukje snij koek om snoepen tegen 12.00u te mijden. Varieer ook met gezonde tussen doortjes en brood om het langer vol te houden. Neem dus soms neem een tosti en doe ik onder de grill in de oven lekker en gezond. Varieeren met gezond eten en jezelf ook af en toe zonder schuld gevoel wat lekkers gunnen.

Beweeg tips

bewegen

Als je wilt afvallen moet je een actieve lifestyle gaan krijgen en dus meer gaan bewegen. Hier onder vind je enkele tips die er voor zorgen dat je meer gaat bewegen in het dagelijks leven. Het werkt heel simpel. Hoe meer je beweegt, hoe meer energie je verbruikt en meer gewicht en vet je gaat verliezen. Dus aan het afvallen bent. Maak dus gebruik van deze tips

 • Ga met de fiets in plaats van de auto naar het werk
 • Als je met de bus reist stap een halte eerder uit en ga het laatste stuk lopen
 • Neem de trap in plaats van de lift
 • Ga na het avond eten een stukje wandelen of fietsen
 • Ga dagelijks sporten of sportief bewegen
 • Ga in de tuin of meer in de tuin werken
 • Haak niet af en laat je niet teleurstellen door tegenslagen. Met een goede instelling en doorzettingsvermogen ga je het zeker redden!
 • Maak vaker het huis schoon. Doe meer klusjes in en om het huis. Dit is een goede manier om lichamelijk actief te zijn
 • Was zelf de auto en ga niet door de wasstraat
 • Probeer dagelijks een half uur per dag te bewegen. Dit kan 30 minuten achter elkaar zijn maar ook bijvoorbeeld 2 keer 15 minuten
 • Ga de natuur in. Wandelen, hardlopen, fietsen in de natuur is erg gezond. Je kunt dan ook heerlijk anoniem bewegen, zelfs in je dagelijkse kleding. In Engeland is dit de nieuwste rage om obesitas tegen te gaan. Ook de Nederlandse Huisartsen Genootschap is erg etnhousiast over deze methode met als thema “natuur en gezondheid”.

Wil je echt afvallen, moet je meer en bewuster bewegen!

Reageren is niet mogelijk.