Met deze 5 tips kun je direct afvallen

Met deze 5 tips kun je direct afvallen

Ben je te zwaar? Heb je een paar kilo’s teveel en wil je daar wat aan doen? Geen zin om je helemaal in het zweet te werken in de sportschool? Dan zouden deze  5 tips voor jou wel eens de perfecte tussenoplossing kunnen zijn. Heel snel zal je er niet mee afvallen, maar effectief zijn ze zeker we. Voer ze consequent door en binnen een maand merk jij dat je begint af te vallen.

Het zijn kleine wijzigingen in je dagelijkse leven, die voor iedereen zouden moeten werken. En heb je geen zin om er één of meerdere uit te voeren? Dan doe je dat gewoon lekker niet.

 

Geen suiker en melk meer in de koffie en thee

Een klein verschil is zo gemaakt. Je zal er misschien aan moeten wennen, maar koffie en thee zonder suiker is een stuk gezonder en beter voor je figuur. Een stevige koffie- en theedrinker kan zo al tientallen calorieën per dag minder binnenkrijgen. Wist je dat koffiemelk erg vet is? Deze zit vol met calorieën. Om over de suikers nog maar te zwijgen.

Drink je helemaal geen suikers en melk in je koffie of thee? Probeer dan te minderen met frisdranken en ga voor meer water en thee. Je kunt ook lekkere ijsthee maken met citroen, als je wat zoets wil.

 

Alcohol laten staan

Alcohol is een dikmaker. Je wil niet weten hoeveel mannen te maken hebben met een bierbuikje. En dat bierbuikje komt door de alcohol. Jij kunt je voordeel doen. Laat alcohol staan of minder het. Wat maakt het uit of je op een avond één of twee glazen wijn drinkt? De smaak blijft hetzelfde. De hoeveelheid calorieën wordt gehalveerd. Drink liever een glas water voor je aan de wijn begint. Je zal dan meer genieten van je glaasje en de voordelen ervaren van veel minder calorieën.

 

Neem de trap wat vaker

Loop voor de beweging gewoon eens wat vaker met de trap naar boven. Je hoeft er geen doel bij te hebben, maar met een ritje naar de eerste verdieping verbrand je in een mum van tijd een aantal calorieën. Je zal je voor kunnen stellen dat een tochtje naar de zolder nog winstgevender is. En het kan al binnen een minuut. Probeer het een paar keer per dag te doen en voer dit op. Je zal merken dat je conditie gaat krijgen en dat vet wordt verbrand. Je kunt dus heel eenvoudig aan beweging doen, gewoon in je eigen huis.

 

Sla sausjes over

Wat eten vaak echt ongezond en dikmakend maakt, zijn de sausjes. Een peperroomsausje, champignonsaus, tomatensaus, mayonaise… Je kunt het zo gek niet bedenken of we lepelen het op onze borden om voeding meer smaak te geven. En daardoor krijgen we in één klap een enorme boost koolhydraten binnen, die allemaal worden opgeslagen als vet. Sla de sausjes over als je wil afvallen, want ze maken je echt dik. Zorg liever voor meer kruiden, want ook daar kun je heerlijk mee variëren in smaak.

 

Water drinken

Een hongergevoel ga je tegen door een volle buik. Zorg voor een volle buik met water. Je zal door twee liter water per dag merken dat je minder trek hebt in tussendoortjes. Als je die laat staan, krijg je veel koolhydraten niet binnen en val je dus ook af. Water is gezond, helpt je om afvalstoffen sneller af te voeren en is het gezondste drankje van allemaal.

Reageren is niet mogelijk.